2012. június 8., péntek

Citromos piskóta

A nagyfiam mostanában szívesen süt finomságokat. A citromos piskóta gyors, és nagyon finom édesség. Nekünk nagyon bejött.
Hozzávalók: 25 dkg cukor, 14 dkg margarin, 5 db tojás, 1 citrom héja vagy leve (mi citromaromát használtunk), 1 csomag sütőpor, 20 dkg finomliszt, 10 dkg darált dió (ez elhagyható)
A cukrot habosra keverjük a vajjal, a tojások sárgájával és a citrom levével. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, és a végén hozzáadjuk a tojás felvert habját.
Kikent, lisztezett tepsiben simítjuk, a tetejét megszórjuk dióval, majd előmelegített sütőben megsütjük.
Először dióval készítette el a fiam, másodszor pedig citromos mázat készített rá. Így sokkal finomabb lett. 15 dkg cukorhoz teszünk 3-4 evőkanál citromlevet, és még melegen rákenjük a süti tetejére. Ha rászáradt felszeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése